english Πίσω στην Κεντρική Σελίδα
ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ EURICOM GROUP
 
EURICOM HELLAS

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΥΚΑΝΣΗ

   PHOTO N.2

Αυτό που ακολουθεί είναι μια συνοπτική περιγραφή του της επεξεργασίας στην οποία πρέπει το ρύζι πρέπει να υποβληθεί. Κατά την άφιξη το ρύζι περνά μέσω των διάφορων αγωγών σε μια μηχανή που αφαιρεί τη σκόνη, τους σπόρους, οποιεσδήποτε άλλες ουσίες και μικρές πέτρες (1-φωτογραφία n.l). διαγραμμάτων

Κατόπιν υποβάλλεται στην αποφλοίωση, μια διαδικασία για να αφαιρέσει την εξωτερική κάλυψη (ο φλοιός) του σιταριού αυτό επιτυγχάνεται με το πέρασμα του ρυζιού μέσω δύο υψηλών λαστιχένιων δίσκων ταχύτητας, οι οποίοι περιστρέφονται με τις διαφορετικές ταχύτητες (διάγραμμα 2 - φωτογραφία ν. 2).

    DIAGRAM 2

Το προκύπτον ρύζι περιέχει ακόμα τα σιτάρια με το φλοιό άθικτο και αυτά είναι χωρισμένα και ανακτημένα βάσει της διαφοράς βάρους τους από μια μηχανή αποκαλούμενη διαχωριστή ορυζώνα. (φωτογραφία ν. 3).

    PHOTO N.3

Υποβάλλονται έπειτα σε μια περαιτέρω διαδικασία επιλογής που είναι ο χωρισμός των ανώριμων (πράσινων) σιταριών από ώριμα. Αυτή η λειτουργία διενεργείται από μια μηχανή ικανή να συλλέγει τα σιτάρια από το μέγεθος. Μετά από αυτό το στάδιο το ρύζι μπορεί να πωληθεί ως "καφετί" ρύζι. (διάγραμμα 3 - φωτογραφία ν. 4).

    DIAGRAM 3

    PHOTO N.4


© ArtNoise Adv.